Diabetes er en lidelse som oppstår når kroppen ikke kan lage riktig mengde nødvendig insulin, eller når kroppen ikke kan bruke insulinet den produserer effektivt. Ved diabetes akkumuleres for mye glukose i blodet. Noe som fører til økt risiko for å utvikle nyresykdom, synsproblemer, nerveproblemer, hjerte-karsykdommer eller hjerneslag. Det er heldigvis flere urter som kan brukes til å forebygge tilstanden.

Bukkehornkløverfrø

Bukkehornkløverfrø er et krydder som inneholder store mengder fiber. Økninger i fiber bidrar til å forebygge utvikling av type 2 diabetes, den vanligste formen for diabetes. Bukkehornkløverfrø kan bidra til å redusere blodsukkeret og insulinnivået i kroppen og også forbedre nivået av triglyserid og kolesterol. Denne urten er også brukt til å forbedre appetitt og fordøyelse. En til tre kopper om dagen av bukkehornkløverfrø-te kan brukes for forebygging av diabetes type 2.

Gymnema Sylvestre

Gymnema Sylvestre er nyttig for å forebygge type 1 og type 2 diabetes. Denne urten blokkerer din evne til å kjenne søtsmak, noe som vil hjelpe deg å spise mindre søt mat. Gymnema sylvestre er også brukt til å gjenopprette høye glukosenivåer til normale nivåer, og har ingen effekt på blodsukkernivået når de er normalisert. Videre er denne urten mest verdifulle for regenerering av beta-celler i bukspyttkjertelen. Dermed fungerer den gjennom å avlaste bukspyttkjertelen ved belastning fra overdrevent inntak av enkle sukkerarter. Og den fremmer optimal funksjon i bukspyttkjertelen ved å sørge for mer normal insulinproduksjon. Denne urten kan inntas i kapselform i en dosering på seks til tolv gram daglig for diabetesforebygging.

Siberian Ginseng

Sibirsk ginseng kan også redusere blodsukkernivået. Urten er et adaptogen som bidrar å balansere ubalanser i kroppen. Andre bruksområder inkluderer å forsterke immunforsvaret, motvirke tretthet og gjenopprette immunforsvaret. Sibirsk ginseng kan inntas for å øke energinivået og å redusere risikoen for å få visse sykdommer. For å forebygge diabetes kan du ta to til tre dropper eller kapsler siberian ginseng to ganger om dagen.

American Ginseng

Amerikansk ginseng ligner på sibirsk ginseng. Den er også en adaptogen urt som bidrar til å gjenopprette ubalanser i kroppen. Urten bidrar til å minimere blodsukkeret i blodet, og kan senke blodsukkernivået hvis den tas rett før måltid. American Ginseng har egenskaper som styrker immunforsvaret og har i tillegg antioksidant egenskaper. Den inneholder virkestoffer som blant annet polysakkarider glykaner og ginsenosider. En til to kapsler amerikansk ginseng per dag kan inntas for diabetesforebygging.