Ekstrakt fra olivenblad brukes i behandling mot sykdommer assosiert med virus, retrovirus, bakterier eller protozoer (encellete parasitter uten nervesystem eller kretsløpsorganer). Eksempel på sykdommer som det kan brukes mot er : influensa, forkjølelse, candida infeksjoner, hjernehinnebetennelse, Epstein-Barr virus (EBV), encefalitt, herpes I og II, human herpes virus 6 og 7, helvetesild (herpes zoster), HIV / ARC / AIDS, kronisk tretthet, hepatitt B, lungebetennelse, tuberkulose, gonoré, malaria, dengue-feber, alvorlig diaré, og dental, øret, urinveier og kirurgiske infeksjoner.

Personer som lever med høy grad av stress eller er særlig utsatt for forkjølelse og virus kan ha nytte av langvarig bruk av olivenblad som et forebyggende middel. Noen pasienter har rapportert om andre uventede virkninger av olivenblad, blant annet positiv effekt på psoriasis, normalisering av hjerterytmeforstyrrelser, mindre intens lyst på bestemte matvarer ved graviditet, mindre smerter fra hemorroider, tannpine og kronisk verkende ledd.

På begynnelsen av 1900-tallet isolerte forskerne et bittert stoff kalt oleuropein fra olivenblad. En antok at det var dette stoffet som gav oliventreet sykdoms-resistens.

I 1962 registrert en italiensk forsker at oleuropein hadde evnen til å senke blodtrykket hos dyr. Det utvidet blodkarene slik at blodet kunne strømme lettere gjennom hele systemet. Andre europeiske forskere validerte den påstanden da de fant at oleuropein også kunne øke blodgjennomstrømningen i koronararteriene, lindre arytmi og forhindre tarmmuskelkramper. Noen år senere fant en nederlandsk forsker frem til at en hovedingrediens i oleuropein hemmet veksten av virus, bakterier, sopp og parasitter. Denne kjemiske substansen var elenolic syre. Europeisk forskning kom etter hvert frem til at denne forbindelsen har sterk bakteriedrepende, antivirale og soppdrepende evner. En sikkerhetsstudie på kalsium-elenolat gjort med forsøksdyr ble det konkluderte med at selv i doser flere hundre ganger høyere enn anbefalt ble ingen toksiske eller andre uønskede bivirkninger oppdaget.

Forskning antydet at olivenblad kan betraktes som en unik anti-virus forbindelse, fordi det ser ut til å selektivt blokkere et helt virus-spesifikt system hos den infiserte verten. Det ser med andre ord ut til at olivenblad kan ha helbredende egenskaper som farmasøytiske antibiotika ikke har. Olivenbladenes evne til å drepe bakterier og virus innbefatter 1. en evne til å interferere med virusets produksjon av essensielle aminosyrer; 2. en evne til å motvirke at virusinfeksjonen spres ved å inaktivere virus og hindre at viruset deler seg, vokser eller fester seg på cellemembranen; 3. evnen til å direkte penetrere infiserte celler og stoppe virusreplikasjon.

Som en antioksidant beskytter olivenbladekstrakt blodkar mot skade, og har vist seg å være effektiv i å beskytte hjertet mot koronar okklusjon. Når olivenbladekstrakt tas over en lengre tidsperiode kan det antakelig reversere arteriosklerose. Olivenblader er astringerende og antiseptiske. Både bladene og barken har verdifulle egenskaper og virker febernedsettende.

Link til olivenbladekstrakt produkter i nettbutikken

Spørsmål om dosering av olivenbladekstrakt