Spirulina har en appetittnedsettende virkning, og er særdeles velegnet kosttilskudd under faste og slankekurer. I tillegg til å skape en metthetsfølelse tilfører spirulina mange viktige næringsstoffer som du ellers lett går glipp av når du spiser lite. Forskning har dokumentert at spirulina har vektreduserende virkning hos overvektige. De næringsstoffene som finnes i spirulina gjør kroppen mer tilfreds og gjør at den krever mindre inntak animalsk protein og sukker.

Spirulina inneholder 10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter, 50 ganger mer jern enn spinat, 10 ganger mer kalsium enn melk, 5 ganger mer klorofyll enn grønne blader og 3 ganger mer protein enn fisk. Spirulina inneholder dessuten vitamin B12, magnesium, enzymer og verdifulle fettsyrer. Se innholdsanalyse for spirulina.

Spirulina inneholder en svært høy konsentrasjon av næringsstoffer. Det er lettfordøyelig og stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er hele 62%. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%.

På grunn den store konsentrasjon av næringsstoffer og det høye proteininnholdet, har spirulina tradisjonelt blitt brukt som næringstilskudd til personer som ikke kan innta tilstrekkelig kalorimengde eller proteiner gjennom mat alene. Spirulina brukes også av sportsutøvere med ekstra behov for næring og proteintilskudd. Proteintilskuddet kan være nyttig både for kroppsbyggere og for idrettsutøvere med behov for ekstra utholdenhet. Prøv gjerne å innta spirulina får joggeturen eller i forkant av konkurranse. Idrettsfolk har også erfaringer med at spirulina kan bidra til økt restitusjon etter treningen.

Studier antyder at spirulina øker produksjonen av antistoffer, cytokiner og andre celler som øker motstandskraften og hjelper å bli kvitt infeksjoner og kroniske sykdommer som blant annet kreft. Spirulina er sannsynligvis gunstig ved alvorlige leverskader som følge av alkoholmisbruk, underernæring, og langvarig rus- og medikamentbruk. Spiruina beskytter også nyrene fra skadevirkningene som kan oppstå fra sterke medisiner. Det er også påvist at spirulina kan gi beskyttelse mot allergiske reaksjoner ved å hemme frigjøring av histaminer. Mer forskning trengs imidlertid for å kunne bekrefte dette

Du kan bestille spirulinaprodukter fra denne siden