Om Urtesenteret

 25. september, 2023 

Hva er forskjellen mellom urteekstrakter og urter i «hel form»?

Dette er et ganske vanlig spørsmål fordi samme type urteprodukt ofte finnes tilgjengelig i flere ulike varianter. Den enkle forskjellen er at "hel urt", "hele spekteret", eller hvilket begrep som brukes, i hovedsak er den oppkuttede planten som er lagt inn i en kapsel. Den inneholder da kun den hele, uforfalskede urten (eller hvilken som helst del av urten som rot, blader osv.). Et standardisert ekstrakt anses generelt som et steg opp fra hele urten, siden det har en høyere konsentrasjon av ett eller to næringsstoffer som eksisterer i urtens naturlige, opprinnelige og ferske tilstand. 

 14. september, 2023 

I løpet av det siste året har vi utvidet vårt sortiment av produkter fra den finske produsenten og eksportøren av kosttilskudd Hankintatukku Oy. Produkter som er kjent fra før og har vært i tilgjengelig for norske kunder lenge er for eksempel: Remasan, Allermin, Fosfoser Memory.

Nå finner du enda flere produkter fra Hankintatukku samlet på nettsiden

Benytt gjerne rabattkode HKT23 for å sikre deg at du får minimum 10% rabatt på disse produktene.

Hankintatukku Oy utvikler, produserer og markedsfører kosttilskudd av høy kvalitet i ulike kategorier fra grunnleggende vitaminer og mineraler til spesialtilskudd. Les mer om produksjonen og bedriften på denne siden.

 25. august, 2023 

Hvis du er som folk flest tenker du sannsynligvis ikke på leveren din så ofte, men helsen til leveren din og dens funksjoner er kjernen til totale velvære. Mens du går gjennom dagen, jobber leveren din overtid for å rense kroppen din og holde deg frisk. Det er viktig å gi leveren den støtten den trenger for å gjøre jobben sin.

Eksperter anslår at leveren din renser blodet ditt med en hastighet på 1,5 liter per minutt, og totalt sett utfører den 500 komplekse funksjoner som kroppen er avhengig av for velvære.

Å holde leveren i tipp topp tilstand bør definitivt prioriteres. Å spise et rent, godt balansert kosthold er viktig for leverhelsen, men visse urter kan også hjelpe.

Swanson Liver Essentials gir et fast grunnlag for en sunnere lever med et standardisert

ekstrakt fra mariatistel (milk thistlel) og syv andre urter og næringsstoffer, inkludert leverhelseforsterker løvetann, storborre, svart reddik rot, persille, N-Acetyl-L-Cysteine, TMG (trimetyl-glysin) og alpha-lipoic acid for å støtte normal fordøyelse og for å styrke og gi næring til leveren.

Du finner produktet med lever-styrkende ingredienser i nettbutikken her

https://media.swansonvitamins.com/images/items/master/SWC111.jpg

 22. desember, 2022 

Ashwagandha er en del av en klasse av planter som kalles adaptogener, og som har fått oppmerksomhet for sin evne til å modulere stress og angst. Urten er en viktig del av det flere hundre år gamle Ayurveda medisinsystemet i India, og brukes til å behandle en rekke tilstander, som revmatisme og søvnløshet.

Den er pgså kjent som indisk ginseng, vinterkirsebær eller under dets vitenskapelige navn Withania somnifera. Forskere over hele verden studerer dens effekt mot en rekke plager.

Her er noen vitenskapelig støttede egenskapene med ashwagandha.

1. Lindrer stress og angst

2. Senker blodsukker og fett

3. Øker muskelmasse og styrke

4. Forbedrer seksuell funksjon hos kvinner

5. Øker fruktbarhet og testosteronnivåer hos menn

6. Skjerper fokus og minne

7. Støtter hjertehelsen

Les mer om ashwagandha, forsknings og helsefordeler på denne siden

Varer fra Maharisha Ayurveda ventes inn på lager igjen i løpet av uke 19.

Flere av Ayurveda-varene det har vært tomt for på grunn av nye importregler fra EU ventes nå inn i løpet av de nærmeste dagene. De fleste varene vil være på plass i løpet av mai.


 7. september, 2020 

For flere av våre produkter benyttes nå produksjonsdato på merkingen i stedet for best før dato. Dette gjøres for å kunne tilfredsstille 100% de nyeste GMP standarder i forhold til produktmerking, og gir forbrukerne en bedre indikasjon på ferskheten på varene. Produksjonsdato skal, for de fleste produkter, bety at produsenten garanterer at produkter etter 2 år fra produksjonsdato inneholder 100% av virkestoffene som er oppgitt på pakningen. Etter 2 år kan full potens ikke lenger garanteres. Virkningskraften reduseres litt over tid, og er avhengig av hvordan produktet oppbevares. For de fleste kosttilskudd (bortsett fra probiotika og fiskeoljer) vil kvaliteten/potensen ofte ikke være nevneverdig redusert selv 3-4 år etter produksjon.

Ved innkjøp til lageret legger vi vekt på å ha et jevnt og regelmessig påfyll av nye varer slik at lagringstiden blir kortes mulig, og kundene får ferskest mulig varer.

Det er likevel ikke til å unngå at vi noen ganger kan få «gamle» varer fra leverandør, eller at det er gjort feilberegninger i innkjøp. For å unngå å kaste kosttilskudd som blir for gammelt plukker vi ut disse varene og legger dem for salg til sterkt reduserte priser her: https://urtesenteret.no/category/salg-og-datovarer/

 10. desember, 2019 

På slutten av året har vi gjort noen utseendemessige forandringer på nettsiden. I tillegg til at det er lagt til et hovedbilde på forsiden, er den "gamle" design-malen byttet ut og erstattet med en mer moderne form. Vi håper du likevel lett skal kunne finne frem til produktene du leter etter. Innholdsmessig er det aller meste akkurat som før. Vi håper du liker fornyelsen.

 25. oktober, 2019 

Mineraler beskrives som faste, krystallinske stoffer (eks. diamant, kobber, kvarts, etc.) som ikke er av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse. Det vil si at de er uorganiske elementer. Næringsmineraler er en liten undergruppe av mineraler og følgende regnes med i denne kategorien: Bor, magnesium, fosfor, svovel, kalium, kalsium, vanadium, krom, mangan, jern, kobolt, kobber, sink, selen, molybden og jod

"Kelaterte mineraler" er et vitenskapelig begrep som refererer til en spesifikk molekylær reaksjon som skjer mellom et molekyl og et næringsmineral. Kelatering er en naturlig prosess som skjer i tarmen for å lette transport av næringsmineraler over tarmveggen, som en del av fordøyelsen. Siden kroppen ikke er så god til å produsere kelaterte mineraler, bør disse mineralformene brukes sammen med andre næringsstoffer for å gi bedre opptak.

Hos Albion lages disse kelaterte mineralene i laboratoriene under nøye kontrollerte forhold. Albions mest brukte molekyl for å lage organisk kelaterte ernæringsmineraler er glycin. Glycin er en aminosyre som kroppen lett identifiserer og som absorberes effektivt over tarmveggen. Albions glycin aminosyre-kelater er faktisk små nok til å transporteres rett inn i selve cellen.

Les mer

 5. februar, 2019 

Leddgikt er en muskel og skjelettsykdom som er preget av smertefulle, hovne og stive ledd, harde klumper rundt det berørte området og vanskeligheter med å bevege leddene.

Gikt er et fellesbegrep som brukes til å betegne over 100 forskjellige medisinske tilstander. Det er det ingen enkelt årsak til forekomsten av sykdommen. Ulike faktorer kan føre til sykdomsutvikling, det kan være familiehistorie, genetisk arv, fedme, skade, allergi eller infeksjon.

I enkelte tilfeller er skade på leddene irreversible, og kirurgi kan være nødvendig. I andre tilfeller vil hvile, medisinering og visse forholdsregler kunne forbedre sykdomssymptomene hos pasienter.

Harpiks fra Boswellia har lenge vært kjent for sine anti-artrose egenskaper. Studier viser at dette kan bidra til å redusere smerte og hevelse i ledd hos pasientene med leddgikt.

Boswellia er ikke forbundet med noen alvorlige bivirkninger hos mennesker og kan dermed brukes uten for mange forhåndsregler. Med riktig dokumentasjon på bruk og behandling kan boswellia til og med være en del av den konvensjonelle medisinen for leddgikt.

Klikk for å lese videre..

 16. februar, 2017 

Vitaminer er mikronæringsstoffer, eller stoffer som kroppen bruker i små mengder, i motsetning til makro-næringsstoffer, som er proteiner, fett og karbohydrater som all mat er satt sammen av. Vitaminer finnes i mat, men tilstrekkelige mengder av vitaminer kan reduseres når maten er overstekt, behandles feil, eller oppbevares feil. For eksempel ved behandling av hele hvetekorn til hvitt mel reduserer innholdet av vitamin B og E, fiber og mineraler, deriblant sink og jern. Kroppen krever vitaminer for å vedlikeholde grunnleggende biokjemiske funksjoner, og underskudd over tid kan føre til sykdom.

Vitaminer er enten vannoppløselige eller fettløselige. Vannløselige vitaminer oppløses i vann og passerer gjennom kroppen raskt, noe som betyr at kroppen trenger dem på en jevnlig basis. Vannløselige vitaminer omfatter B-kompleks-vitaminer og vitamin C. Fettløselige vitaminer lagres i kroppens fettvev, noe som betyr at de forblir i kroppen lengre. Fettløselige vitaminer omfatter vitaminene A, D, E og K.

Mengden av vitaminer som kreves av kroppen har vært gjenstand for mye forskning. Det er publisert anbefalte doser for hvert vitamin for den generelle befolkningen. Disse tallene kan brukes som retningslinjer, men enkeltpersoner kan ha ulike behov, avhengig av kjønn, alder og helsemessige forhold.

Vitaminer kan være naturlige eller syntetiske. Naturlige vitaminer er hentet fra matkilder, mens syntetiske vitaminer er fremstilt i laboratorieprosesser. Det eneste vitaminet som det er en forskjell mellom de naturlige og syntetiske former er vitamin E. Den naturlige formen er merket d-alfa-tokoferol, mens den syntetiske kalles dl-alfa-tokoferol. Den ekstra "l"-en indikerer laboratorieproduksjon. Naturlig vitamin E har vist seg å absorberes litt bedre av kroppen enn den syntetiske versjonen, men for andre vitaminer er det ikke registrert noen signifikant forskjell i absorpsjon.