Om Urtesenteret

 6. mai, 2022 

Varer fra Maharisha Ayurveda ventes inn på lager igjen i løpet av uke 19.

Flere av Ayurveda-varene det har vært tomt for på grunn av nye importregler fra EU ventes nå inn i løpet av de nærmeste dagene. De fleste varene vil være på plass i løpet av mai.


 7. september, 2020 

For flere av våre produkter benyttes nå produksjonsdato på merkingen i stedet for best før dato. Dette gjøres for å kunne tilfredsstille 100% de nyeste GMP standarder i forhold til produktmerking, og gir forbrukerne en bedre indikasjon på ferskheten på varene. Produksjonsdato skal, for de fleste produkter, bety at produsenten garanterer at produkter etter 2 år fra produksjonsdato inneholder 100% av virkestoffene som er oppgitt på pakningen. Etter 2 år kan full potens ikke lenger garanteres. Virkningskraften reduseres litt over tid, og er avhengig av hvordan produktet oppbevares. For de fleste kosttilskudd (bortsett fra probiotika og fiskeoljer) vil kvaliteten/potensen ofte ikke være nevneverdig redusert selv 3-4 år etter produksjon.

Ved innkjøp til lageret legger vi vekt på å ha et jevnt og regelmessig påfyll av nye varer slik at lagringstiden blir kortes mulig, og kundene får ferskest mulig varer.

Det er likevel ikke til å unngå at vi noen ganger kan få «gamle» varer fra leverandør, eller at det er gjort feilberegninger i innkjøp. For å unngå å kaste kosttilskudd som blir for gammelt plukker vi ut disse varene og legger dem for salg til sterkt reduserte priser her: https://urtesenteret.no/tag/Datovarer/

 10. desember, 2019 

På slutten av året har vi gjort noen utseendemessige forandringer på nettsiden. I tillegg til at det er lagt til et hovedbilde på forsiden, er den "gamle" design-malen byttet ut og erstattet med en mer moderne form. Vi håper du likevel lett skal kunne finne frem til produktene du leter etter. Innholdsmessig er det aller meste akkurat som før. Vi håper du liker fornyelsen.

 25. oktober, 2019 

Mineraler beskrives som faste, krystallinske stoffer (eks. diamant, kobber, kvarts, etc.) som ikke er av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse. Det vil si at de er uorganiske elementer. Næringsmineraler er en liten undergruppe av mineraler og følgende regnes med i denne kategorien: Bor, magnesium, fosfor, svovel, kalium, kalsium, vanadium, krom, mangan, jern, kobolt, kobber, sink, selen, molybden og jod

"Kelaterte mineraler" er et vitenskapelig begrep som refererer til en spesifikk molekylær reaksjon som skjer mellom et molekyl og et næringsmineral. Kelatering er en naturlig prosess som skjer i tarmen for å lette transport av næringsmineraler over tarmveggen, som en del av fordøyelsen. Siden kroppen ikke er så god til å produsere kelaterte mineraler, bør disse mineralformene brukes sammen med andre næringsstoffer for å gi bedre opptak.

Hos Albion lages disse kelaterte mineralene i laboratoriene under nøye kontrollerte forhold. Albions mest brukte molekyl for å lage organisk kelaterte ernæringsmineraler er glycin. Glycin er en aminosyre som kroppen lett identifiserer og som absorberes effektivt over tarmveggen. Albions glycin aminosyre-kelater er faktisk små nok til å transporteres rett inn i selve cellen.

Les mer

 5. februar, 2019 

Leddgikt er en muskel og skjelettsykdom som er preget av smertefulle, hovne og stive ledd, harde klumper rundt det berørte området og vanskeligheter med å bevege leddene.

Gikt er et fellesbegrep som brukes til å betegne over 100 forskjellige medisinske tilstander. Det er det ingen enkelt årsak til forekomsten av sykdommen. Ulike faktorer kan føre til sykdomsutvikling, det kan være familiehistorie, genetisk arv, fedme, skade, allergi eller infeksjon.

I enkelte tilfeller er skade på leddene irreversible, og kirurgi kan være nødvendig. I andre tilfeller vil hvile, medisinering og visse forholdsregler kunne forbedre sykdomssymptomene hos pasienter.

Harpiks fra Boswellia har lenge vært kjent for sine anti-artrose egenskaper. Studier viser at dette kan bidra til å redusere smerte og hevelse i ledd hos pasientene med leddgikt.

Boswellia er ikke forbundet med noen alvorlige bivirkninger hos mennesker og kan dermed brukes uten for mange forhåndsregler. Med riktig dokumentasjon på bruk og behandling kan boswellia til og med være en del av den konvensjonelle medisinen for leddgikt.

Klikk for å lese videre..

 16. februar, 2017 

Vitaminer er mikronæringsstoffer, eller stoffer som kroppen bruker i små mengder, i motsetning til makro-næringsstoffer, som er proteiner, fett og karbohydrater som all mat er satt sammen av. Vitaminer finnes i mat, men tilstrekkelige mengder av vitaminer kan reduseres når maten er overstekt, behandles feil, eller oppbevares feil. For eksempel ved behandling av hele hvetekorn til hvitt mel reduserer innholdet av vitamin B og E, fiber og mineraler, deriblant sink og jern. Kroppen krever vitaminer for å vedlikeholde grunnleggende biokjemiske funksjoner, og underskudd over tid kan føre til sykdom.

Vitaminer er enten vannoppløselige eller fettløselige. Vannløselige vitaminer oppløses i vann og passerer gjennom kroppen raskt, noe som betyr at kroppen trenger dem på en jevnlig basis. Vannløselige vitaminer omfatter B-kompleks-vitaminer og vitamin C. Fettløselige vitaminer lagres i kroppens fettvev, noe som betyr at de forblir i kroppen lengre. Fettløselige vitaminer omfatter vitaminene A, D, E og K.

Mengden av vitaminer som kreves av kroppen har vært gjenstand for mye forskning. Det er publisert anbefalte doser for hvert vitamin for den generelle befolkningen. Disse tallene kan brukes som retningslinjer, men enkeltpersoner kan ha ulike behov, avhengig av kjønn, alder og helsemessige forhold.

Vitaminer kan være naturlige eller syntetiske. Naturlige vitaminer er hentet fra matkilder, mens syntetiske vitaminer er fremstilt i laboratorieprosesser. Det eneste vitaminet som det er en forskjell mellom de naturlige og syntetiske former er vitamin E. Den naturlige formen er merket d-alfa-tokoferol, mens den syntetiske kalles dl-alfa-tokoferol. Den ekstra "l"-en indikerer laboratorieproduksjon. Naturlig vitamin E har vist seg å absorberes litt bedre av kroppen enn den syntetiske versjonen, men for andre vitaminer er det ikke registrert noen signifikant forskjell i absorpsjon.

Vi mottar stadig tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, noe vi setter stor pris på.

Ønsker du å dele din tilbakemelding med andre besøkende i nettbutikken kan du skrive en hilsen på denne siden her:

 8. februar, 2017 

Diabetes er en kronisk (langvarig) tilstand preget av unormalt høye nivåer av sukker (glukose) i blodet. Personer med diabetes produserer enten ikke nok insulin, (et hormon som er nødvendig for å omdanne sukker, stivelse og annen mat til energi som trengs for dagliglivet), eller de kan ikke bruke insulinet som kroppen produserer. Som et resultat samler det seg opp glukose i blodet. Ubehandlet kan diabetes føre til blindhet, nyresykdom, nervesykdom, hjertesykdom og hjerneslag.

De 2 hovedtyper av diabetes er type 1 og type 2.

Type 1 diabetes oppstår når cellene i bukspyttkjertelen som er ansvarlig for å produsere insulin blir ødelagt av immunsystemet. Som et resultat mister bukspyttkjertelen permanent sin evne til å produsere nok insulin til å regulere blodsukkernivået på riktig måte. Type 1 diabetes er vanligvis diagnostisert i barndommen, og kan holdes under kontroll, men kan ikke kureres.

Det er heller ingen god måte å forebygge type 1 diabetes. Men forskning utført i Finland viser at tilstrekkelige mengder vitamin D, spesielt i første leveår, kan redusere ens sjansene for å utvikle type 1-diabetes i løpet av de første 30 årene av livet. I Nord-Finland (der den årlige eksponering for sollys er svært begrenset) Forskerne fulgte 10.000 spedbarn frem til 30 år. De som fikk minst 2000 IU av vitamin D per dag (vanligvis fra tran) det første leveåret hadde betydelig mindre sannsynlighet for å utvikle type 1-diabetes i løpet av 30 år enn barn som fikk mindre enn det. Andre studier har bekreftet at doser på 2000 IU eller mer av vitamin D kan ha en sterk beskyttende effekt mot type 1 diabetes. Av denne grunn, kan man følge med på spedbarn og barn med økt risiko for type 1 diabetes og vurdere å gi tilskudd av vitamin-d.

Type 2. Denne formen utgjør 90% eller mer av alle tilfeller av diabetes, og utvikles vanligvis i voksen alder. Den oppstår når bukspyttkjertelen ikke kan produsere nok insulin til å holde blodsukkeret normalt og forverres av dårlige matvaner, stillesittende livsstil og overvekt. Diabetes er en alvorlig tilstand, men mange personer med type 2 diabetes vet ikke at de har det. Type 2 diabetes blir stadig mer vanlig på grunn av det økende antall eldre, økende fedme i befolkningen, og for lite fysisk aktivitet. Type 2 diabetes kan bli bedre, og i noen tilfeller til og med reverseres, ved endringer i livsstil, for eksempel å gå over til et sunt kosthold, bli mer aktiv, og å gå ned i vekt. I kombinasjon med riktig type kosttilskudd kan prognosen forbedres.

Forebygging og behandling

Målet for diabetesbehandling er å oppnå og opprettholde sunnere blodglukosenivåer. En stor studie fant at personer med diabetes som holdt blodsukkeret nær normalt, reduserte risikoen for å utvikle store komplikasjoner som følge av tilstanden.

Personer med diabetes kan bruke følgende behandlinger for å kontrollere blodsukkeret og for å hindre komplikasjoner:

  • Livsstilsendringer, for eksempel et godt balansert kosthold og regelmessig mosjon
  • Medisiner, særlig insulin for personer med type 1-diabetes og noen personer med type 2-diabetes
  • Kosttilskudd som fiber, krom, kanel og linfrøolje, og urter som bukkehornkløver, gymnema sylvestre, sibirsk ginseng og amerikansk ginseng

Jakten på effektive behandlinger for diabetes, spesielt type 2 diabetes, er fortsatt en utfordring for medisinske forskere. Som mange kjenner til er inntak av medisiner forbundet med betydelige bivirkninger som ikke er populære hos pasienter. Medisinene har begrenset effekt, eller mangel på bevis for hvordan de påvirker sykdomsforløpet, herunder utvikling av komplikasjoner. Denne utfordringen, kombinert med en økende interesse for urter og alternativ medisin har ført til et søk etter effektive naturlige behandlinger som har vesentlig innvirkning på blodsukkernivået, blodtrykk, etc.

 25. januar, 2017 

Effekt av arginin og lysin ved angstlidelse

Aminosyren L-arginin spiller en rolle i en rekke viktige biologiske prosesser, inkludert celledelingen, sårheling, immunforsvar og utrensing av avfallsstoffer. Den finnes naturlig i en rekke matvarer, som for eksempel meieriprodukter, kjøtt og fjærkre. Kroppen bruker arginin for å produsere nitrogenoksid, en kjemisk forbindelse som har en avslappende virkning på blodårene. Selv om kroppens behov for arginin vanligvis dekkes gjennom kosten, kan visse sykdommer gjøre at lageret av arginin tømmes raskere. Noe som gjør at tilskudd kan være en gunstig løsning for å hindre at en får for lite av aminosyren.

Noen undersøkelser har vist at L-arginin, særlig i kombinasjon med lysin, som er en annen viktig aminosyre, kan ha en gunstig innvirkning på symptomer på angst. Angst er en normal menneskelig reaksjon på en stressende, eller fryktfremkallende situasjonen, og ikke alle som opplever angst utvikler en angstlidelse. Angstlidelser er preget av vedvarende symptomer som oppstår uten en lett identifiserbar årsak. Vanlige symptomer på angstlidelser kan være overdreven bekymring og frykt, irritabilitet, søvnforstyrrelser, spenning, kroppslige smerter og endret appetitt.

En forskningsstudie viser at kun en uke med tilskudd av lysin i kombinasjon med arginin reduserte angstnivåer betydelig. Deltakerne i undersøkelsen hadde ikke nødvendigvis aminosyremangel, men hadde lavt inntak av aminosyrene. De var en blanding av personer som opplevde kronisk stress-indusert angst og de som opplevde kronisk trekkangst. Resultatene viste at begge typer deltakere oppnådde reduserte nivåer av stress. Funnene kan tyde på at aminosyren er effektiv til å senke nivåene av angst fremkalt av stressende situasjon, og redusere trekkangst som kan være forårsaket av dypere og mer kompliserte årsaker.

 12. januar, 2017 

Naturlig kolesterolsenkende kosttilskudd for å redusere høyt kolesterol uten legemidler eller deres bivirkninger

Høyt kolesterolnivå kan føre til helseproblemer som høyt blodtrykk, hjerteinfarkt og slag. Dersom du er opptatt av å redusere høye kolesterolverdier, men nølende til å bruke reseptbelagte midler, gjerne på grunn av spørsmål om bivirkninger som følger med denne type medisin, kan naturlig kolesterolsenkende kosttilskudd være noe for deg.

Naturlige alternativer er både sikkert og forholdsvis effektivt når det gjelder å begrense problemer med høyt kolesterol. Selv folk med svært høye kolesterolnivåer (250-300) vil kunne senke kolesterolet sitt til trygge nivåer ved hjelp av naturlige løsninger.

Er kolesterolsenkende kosttilskudd rett for deg?

Kosttilskudd er ikke en erstatning for riktig medisinsk behandling. Likevel anbefaler mange terapeuter og behandlere å forsøke naturlige alternativer i første omgang, før en vurderer andre typer medisiner/reseptbelagte legemidler. Hvorvidt kolesterolsenkende kosttilskudd er riktig for deg, avhenger av din generelle helsetilstand, medisinske historie og ditt nåværende kolesterolnivå. For flere med et høyt kolesterol vil naturlige metoder kunne være et godt alternativ som det kan være verdt å prøve ut.

Kosttilskudd som har vist seg å være effektive når det gjelder å senke høyt kolesterol er: artisjokk, hviløk, kurkumin, grønn te, omega-3, vitamin-e og soya. Listen er basert på resultater fra forskning og utprøving, bl.a. i USA:.