Resveratrol er et naturlig forekommende stoff som produseres i planter for å bekjempe infeksjoner, skade, stress og UV stråling. Det ses på som en naturlig del av plantenes forsvarssystem i beskyttelse mot sykdom. Resveratrol finnes i druevin, andre viner, i røtter, frø og stengel, men høyest konsentrasjon i drueskinn. Resveratrol og andre bioflavoiner og polyopenoler er til stede i store mengder i blad, stengel og skinnet i vindruer. Rødvin som er fermentert sammen med skinnet, kjernene, og blader etc har høyere innhold av resveratrol enn hvitvin som er fermentert kun fra presset druejus.

Resveratrol har vist seg å være en sterk antioksidant (ca 20-50 ganger mer effektiv enn vitamin C alene). Det er påvist at resveratrol har en anti koagulerende virkning som hindrer dannelse av blodklumper i blodårene. Blodklumper som blokkerer blodårene antas å være årsak til hjerteinfarkt og slag. Forskning viser at Resveratrol også har krefthemmende egenskaper.

Omfanget av hjertesykdommer og kreft blant befolkninger som inntar større mengder rødvin er dramatisk mye mindre enn de som ikke drikker rødvin, til tross for et fettholdig kosthold. Resveratrol har også vist seg å fremme dannelse av dendritter i hjernen.

En nyere studie publisert i Nature oppdaget at høye doser resveratrol førte til at overvektige mus kunne spise kost med høyt fettinnhold og likevel leve lenger og ha et sunnere liv. Leveren og andre organer i overvektige mus forble sunnere, og fettrelaterte dødsfall sank med 31 % for musene som ble gitt Resveratrol.

Resveratrol er nå tilgjengelig som kosttilskudd, slik at du kan ta del i alle de helsemessige gevinstene uten å drikke rødvin og derved unngå å bli utsatt for alkoholens skadevirkninger. En kapsel resveratrol komplex tilfører dessuten kroppen lang høyere konsentrasjoner av dette stoffet alene enn en kan få i seg ved et inntak av rødvin. Produkter som inneholder resveratrol