Et balansert kosthold er en forutsetning for sunn hud. Tilførsel av viktige næringsstoffer bremser aldringsprosessen i huden og hjelper med fornyelse av cellene. Ofte er imidlertid kostholdet vårt ubalansert eller usunt. Kaffe, nikotin eller overflødig kjøttforbruket kan føre til over-opphoping av syre i kroppen. Syre-base forholdet kommer ut av balanse og vev ødelegges. Aminosyrer kan bidra vesentlig til en balansert syre-base-balanse, ved å nøytralisere syrene. Dessverre avtar tilgjengeligheten av aminosyrer med alderen. Muskler og hud mister sin elastisitet, noe som ofte resulterer i håravfall og forming av rynker.

En aminosyre som er avgjørende for syre-base-balansen er Glutamin. Den bedrer syre-base balansen ved å drive ut giftige ammoniakk via nyrene. Indirekte har dette betydning for å bevare huden fast.

Selv om glutamin kan produseres av kroppen, er den ikke i stand til å produsere det i tilstrekkelige mengder når vi blir eldre. Dersom det ikke er nok tilgjengelig glutamin tar kroppen nødvendig protein fra muskler og forvandler den til glutamin og energi. Dette betyr at muskelprotein blir borte, muskelfibre blir tynnere og huden mister sin elastisitet. Den aldrende hud kan sammenlignes med en plante som visner og tørker opp. Glutamin kan bremse denne prosessen.