Hvetegress er en av de såkalte grønne matvarer som er verdsatt av helsebevisste. Dette er en stor naturlig kilde til næringsstoffer. Hvetegress inneholder klorofyll. Klorofyll har vist seg å produsere et ugunstig miljø for bakterievekst i kroppen og bistår dermed til å øke kroppens motstandskraft mot sykdom.

Hvetegress regnes for å være en komplett matkilde i seg selv. En halvkilo fersk hvetegress tilsvarer den ernæringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrønnsaker. På grunn av høyt fiberinnhold er hvetegress vanskelig å fordøye for mennesker. Derfor bør hvetegress være flytende for at den skal fortæres på riktig måte.

Hvetegress er mye bruket i alternativ kreftbehandling. Å drikke ett glass hvetegresspulver daglig hjelper kroppen med å bygge opp røde blodlegemer som bærer oksygen til cellene. Ved å øke oksygenering av kroppen økes også utholdenheten under fysisk trening.

Hvetegress oppløser også arrene som dannes i lungene og i tillegg hjelper det med å vaske innsiden av kroppen, rense blodet og organer og motvirke syrer og giftstoffer i kroppen. Det hjelper også med forøkningen av enzymnivået i cellene våre, med fornyelse av kroppen og forbrenningen av næringsstoffene.

Dette næringsrike gresset inneholder totalt 17 aminosyrer. Kroppen bruker disse aminosyrene til blant annet bygning av muskelvev, reparerasjon av celler og produksjon av nytt blod. Hvetegress inneholder 92 av de 102 mineraler som finnes i jorden. Disse mineralene omfatter blant annet kalsium, fosfor, jern magnesium og kalium. Det er en rik naturlig kilde til vitamin A og C. Hvetegress har mer vitamin C enn appelsiner og dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter. Det er usedvanlig rikt på vitamin E, K og B-kompleks. Det er også en naturlig kilde til laetrile (B-17).