Kanel reduserer blodsukkeret og kolesterol hos personer med type II diabetes

En pakistansk studie tyder på at så lite som halvparten av en teskje av kanel pulver kan bidra til redusere blodsukker og andre nivåer av risikofaktorer hos pasienter med diabetes.

Formålet med studien var å finne ut om kanel forbedrer blodsukker, triglyserid, total kolesterol, HDL kolesterol og LDL kolesterolnivå hos mennesker med type II diabetes.

I studien ble 30 menn og 30 kvinner med type II diabetes, gjennomsnittlig 52 år, delt tilfeldig inn i seks grupper. De tre første gruppene spiste henholdsvis en, tre eller seks gram kanelpulver per dag, i kapselform, etter måltider, for en 40-dagers periode. De siste tre gruppene spiste tilsvarende antall og menge placebo-kapsler.

Etter 40-dagers perioden hadde blodsukkernivåene hos diabetikerne i kanel-gruppen falt gjennomsnittlig 20% mer enn i kontrollgruppen. Nivå av triglyserid, low-density lipoprotein (LDL) kolesterol og totalt kolesterol hadde også falt. In vitro tester viste at krydderet også hadde nøytralisert frie radikaler, som er økt hos pasienter med diabetes. Etter behandlingsperioden steg blodsukkernivået i kanelgruppen igjen.

Forskere konkluderte: «Resultatene av denne studien viser at inntak av ett, tre eller seks gram kanel pr dag reduserer serum glukose, triglyserid, LDL kolesterol og total kolesterol hos personer med type II diabetes. Det antydes også at å inkludere kanel som en del av dietten for mennesker med type II diabetes vil redusere risikofaktorer knyttet til diabetes og hjerte-og karsykdommer. »

Diabetes Care 26:3215-3218, 2003

Lenke til kanelprodukter i nettbutikken

Adresse og telefon
51305586/41369361 09-14
Hålandvegen 109, 4260 Torvastad
Sosiale nettverkskontoer
Til øverst på siden