Urter for høyt blodtrykk

Det er to forskjellige typer av høyt blodtrykk. Den primære typen anses å ikke ha noen kjent årsak, selv om livsstilproblemer er trolig kan være en faktor. Denne typen hypertensjon responderer på trening, vektreduksjon, spise mer grønnsaker, og senke stressnivået. Sekundær hypertensjon antas å springe ut fra en annen tilstand som nyresykdom.

Høyt blodtrykk behandles vanligvis individuelt. Høyt blodtrykk er en utbredt problem. Det sies at alle vil få det før eller senere hvis de lever lenge nok. På grunn av at det er så utbredt, er det mange urter for høyt blodtrykk på markedet. Hvis du kjøper en blanding av urter for høyt blodtrykk finner du sannsynligvis noen av følgende urter inkludert.

Cayenne og hvitløk:
Cayenne (også kalt chilipepper) virker ved å rense blodet. Den fjerner kolesterol fra blodet samtidig med at blodtrykket senkes. Den er nyttig for hjertet, magen, og sirkulasjonssystemet.

Hvitløk tas vanligvis sammen med cayenne. Noen mennesker har hatt gode resultater av cayennepulver og hvitløksulver i bulk som fylles i egne kapsler. Dette er en måte å spare litt penger. Cayenne og hvitløk har blitt en vanlig folkemedisin for høyt blodtrykk og høyt kolesterol i løpet av de siste ca. 30 år i Amerika.

Asiatiske mirakelurter:
Flere av de hundre år gamle asiatiske og energigivende urtene anbefales for høyt blodtrykk. For eksempel har Sibirsk ginseng og Panax ginseng blitt brukt for å senke blodtrykket. Gotu kola og ashwagandha har begge vært ansett nyttig for høyt blodtrykk.

Ingefær har vært brukt i Asia i tusenvis av år, og for mange forskjellige sykdommer. I tillegg til å være beroligende for en urolig mage eller brukt mot reisesyke, har en sett at den har evne til å redusere spenningen i blodårer og stimulere blodsirkulasjonen, noe som betyr at urten også er nyttig for blodtrykket.

Maitake-sopp er en japansk urt som har vært brukt i århundrer for økt styrke og helse. I eksperimenter med rotter ble maitake-sopp funnet å redusere blodtrykket.

Tradisjonelle amerikanske urter:
Blant de amerikanske urtene er hagtornbær en av de beste urter for høyt blodtrykk og hjerte. Hvis du er overvektig, vil hagtornbær hjelpe hjertet ditt til å takle presset gjennom tilpasning og rekondisjonering.

Hagtorn senker blodtrykket ved å utvide blodårene i hjertet. Klaseormedrue er vanligvis tenkt som en urt for behandling av menopausesymptomer, men det har vist seg å senke blodtrykket.

Overraskelsen blant urter for høyt blodtrykk er også en medisinplante for sirkulasjonssystemet og for hjertet: Hydrastinurt inneholder et alkaloid kalt hydrastin som antas å redusere blodtrykket. Persille er en av de beste vanndrivende urter for høyt blodtrykk.

Prøv å legge Selleri til kosthold!

Selleri er en grønnsak, men den må inkluderes blant urter for høyt blodtrykk. Den utvider blodårene, noe som bidrar til å forebygge høyt blodtrykk. Selleri er en naturlig kilde til natrium, men ikke alle med høyt blodtrykk er følsom for natrium. I en studie falt blodtrykket til en person betydelig da han spiste fire gram selleri hver dag.

Stresslindrende urter:

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er ofte forbundet med stress og nervøs spenning. Av denne grunn er mange av de urter som tradisjonelt brukes til å roe nervene inkludert blant urter for høyt blodtrykk.

For eksempel er Valerinarot en beroligende urt som ser ut til å virke blodtrykkssenkende samt lindre søvnløshet. Pasjonsblomst er en avslappende urt som forbedrer blodsirkulasjonen og hjelper koronare lidelser. Amerikansk skjoldbærer (scullcap) ble funnet å normalisere blodtrykket i en studie. Det er vanligvis brukt til å roe ned nerver, og bidrar også til å lindre hodepine.