En botanisk ekstrakt utvunnet av den gamle ayurvediske medisinske urten Boswellia Serrata gir betydelig lindring av generelt ubehag blant mennesker med slitasjegikt, ifølge en studie publisert i «Journal of Indian Pharmachology».

Boswellia har vært en sentral ingrediens i Ayurvedisk medisin i århundrer. Ayurveda er et gammelt helsemedisinsk system med opprinnelse fra det indiske subkontinentet. Ordet “Ayurveda” er en sammensetning av ordet ayus, som betyr “liv” eller “liv prinsippet” og ordet Veda refererer til et system av kunnskap. Ayurveda kan derfor oversettes til “kunnskap om livet.”

I den randomiserte, kontrollerte kliniske studien, delte forskere ut 1000 mg Boswellia serrata-ekstrakt per dag i seks måneder til et randomisert utvalg av pasienter med artrose i kneet. For å måle effektene av behandlingene registrerte forskerne WOMAC-score for deltakerne ved starten av studiet, og utførte månedlige intervjuer samt intervju ved slutten av forsøksperioden.

Etter to måneder viste gruppen som tok en daglig dose av Boswellia serrata ekstrakt en statistisk signifikant reduksjon av smerte og stivhet og mindre vanskeligheter med å utføre daglige aktiviteter. Bedringen varte frem til en måned etter at pasientene hadde sluttet å ta ekstraktet.

Indian Journal of Pharmacology 39(1):27-29, 2007

Boswellia inntas vanligvis i kapsler og finnes i ulike konsentrasjoner. Her er link til Boswelliaprodukter som kan bestilles i nettbutikken.