Kanel Ceylon
Kanel med mild smak og lave nivå av kumarin. Kan brukes i det daglige kostholdet.
Mild kanel, granulert 50 g
Ceylon kanel kommer fra treet Cinnamomum verum som stammer fra Sri Lanka, og krydderet er hentet fra treets indre bark. Kanel brukes først og fremst i Vesten som et krydder for søtsaker, kaker, og på toppen av risgrøt. Kanel er også utmerket i matlaging sammen med f.eks kjøtt, fisk, grønnsaker, ris og bønner. Kanel er deilig i teblandinger og minner oss ofte om julen. Ceylon kanel har en sterk, søt, varm og aromatisk smak som skiller den fra Cassiakanel som er mer mild og nøtteaktig i smaken.
De dekorative kanelstengene kommer frem når den indre barken av treet soltørker og ruller seg opp ved tørking. Kanelstenger er ofte brukt i matlaging hvor de er kokt sammen med bønner, ris, chili og fruktretter ,eller som gløgg og te.
Bruk: Brukes som et krydder.
Ingredienser: Kanel (Cinnamomum verum)
antall | 50 |
vekt | 56 g |
form | pulver |